Camerata Regală și Filarmonica Della Scala pe afișul Festivalulul „Enescu”

Camerata Regală este ansamblul care urcă astăzi, 3 septembrie, pe scena Ateneului Român, ca propunere a Festivalului Internațional „George Enescu”.

Sub bagheta lui Constantin Grigore, ansamblul va interpreta Suita „St. Paul” de Gustav Holst, „Anotimpurile la Buenos Aires” de Astor Piazzolla într-un aranjament semnat de Fabián Bertero prezentat în premieră românească și, la final, „Amintiri din Florența” op. 70 de Piotr Ilici Ceaikovski. Solist este celebrul violonist israelian Shlomo Mintz. Ora de începere este 16:30.

Cel de-al doilea eveniment ce are loc la București ca parte a Festivalului „George Enescu” este concertul susținut de Filarmonica Della Scala, începând cu ora 19:30, pe scena Sălii Palatului.

Sub bagheta lui Andrés Orozco-Estrada, programul serii începe cu Suita I op. 9 în do major pentru orchestră George Enescu, incluzând, de asemenea, Concertul nr. 3 în sol major pentru vioară și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart, cu Julian Rachlin – solist și Simfonia a IX-a „Din lumea nouă” de Antonín Dvořák.