„Cât de adâncă este arta“ lui Roman Tolici?

O nouă „sesiune de informare şi împrietenire cu arta“, din seria „How Deep Is Your Art“, care-a debutat la galeria Mobius în iarnă cu artista Lea Rasovszky, are loc în acest spaţiu vineri, 9 noiembrie, de la ora 19.00, avându-l de data aceasta ca artist invitat pe Roman Tolici, în interiorul excepţionalei sale expoziţii de pictură care rămâne deschisă aici până la sfârşitul anului.

„Dintre toate elementele care ne formează percepţia asupra lumii şi vieţii, arta are capacitatea de a ne modifica în cea mai mare măsura această percepţie“, spune artistul invitat. „Contactul cu arta, atât în calitate de receptor/spectator, cât şi în cea de emiţător/creator, oferă pe lângă delectare estetică, o înţelegere profundă, pe planuri multiple, a lumii şi a noastră înşine.

Un artist nu este un magician, un artist este un mag. Arta nu este o scamatorie, nici o iluzie menită să ne distreze sau să ne relaxeze. Arta este o experienţă care ne modifică sufleteşte, care ne răscoleşte cele mai profunde temeri şi bucurii.

Agenda serii

19-19,30 – Introducere
19,30 – 20,30 – Roman Tolici – autoportret de artist
20,30 – 21,30 – Roman Tolici despre Rafael Sanzio, Kazimir Malevici & Andrei Tarkovski
21,30 – 22,00 – Întrebări & Răspunsuri
22,00 – 23,00 – cocktail

Info Taxa de participare la o sesiune HOW DEEP IS YOUR ART? este de 100 lei. Înscrierile se pot face prin email, la adresa office@mobius-gallery.com, prin telefon sau direct la sediul galeriei Mobius (str. Mendeleev, nr. 2).

Intrarea gratuită pentru studenţii UNARTE şi studenţii de la Istoria Artei din cadrul altor universităţi, pe baza legitimaţiei de student.