Classics for Pleasure revine la Sibiu din 19 iulie

sibiu

Festivalul Classics for Pleasure revine anul acesta în Piața Mare din Sibiu, în perioada 19-23 iulie 2023, cu cea de-a XIII-a ediție. Anul acesta, Elite Art Club UNESCO sărbătorește 20 de ani de activitate neîntreruptă.

Aceste 2 decenii au însemnat peste 200 de concerte și peste 280 de expoziții, iar Classics for Pleasure ocupă un loc de cinste printre realizările noastre. Devenit deja o tradiție, festivalul se află la cea de-a XIII-a ediție anul acesta și ne va oferi posibilitatea arc în timp, prin integrarea conceptelor originale cu care asociația s-a lansat pe piață.

Va fi o ediție cu totul specială pe care vă recomandăm să nu o ratați. Fie că reușiți să fiți prezenți în public la fiecare dintre concerte, fie că veți urmări transmisiunile live, spectacolele pregătite vor oferi multă bucurie și amintiri frumoase, care să vă încarce de energie bună, până la următoarea întâlnire. 

Classics for Pleasure ar fi doar un vis frumos, fără sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu. 

Festivalul de muzică clasică devenit deja o tradiție este cofinanțat de Primăria Municipiului SIBIU, cu suma de 180.000 ron, ca dovadă a preocupării lor continue pentru dezvoltarea orașului și pentru prezența acestuia pe harta turismului cultural.

Anul acesta festivalul va dura cinci zile după cum urmează:

19 iulie 2023

Debutul ediției din acest an este tradiționalul concert Sounds of Reverence. Biserica Ursulinelor va găzdui un cvintet de alămuri va interpreta un repertoriu coral de excepție, transpus special pentru suflători.

20 iulie 2023

În cadrul concertului Clasic for Fun, micii melomani cu vârsta de până la 10 ani vor putea fi introduși într-o manieră inedită în viața și opera lui Mozart.

21 iulie 2023

Scenery in Music, o odă cu „charm” american ce va fi pusă în scenă în seara de 21 iulie de Orchestra Filarmonicii Pitești – dirijor Cristian Lupeș, solistă Gina Sandu expluatează frumusețea peisajului sibian.

22 iulie 2023

Continuăm a patra zi de festival cu Everybody’s Music, o expresie a conceptului că muzica clasică reprezintă o forță unificatoare la nivelul societății civile, unul dintre pilonii pe care s-a dezvoltat festivalul. În acest spectacol, MH Orchestra, acompaniați de soprana Oana Serban și baritonul Florin Budnaru vor urca pe scena din Piața Mare din Sibiu.

23 iulie 2023

În ultima seară de festival, publicul se va bucura de Proms of Delight, format unic cu care festivalul a debutat în anul 2003. Concertul va fi susținut de invitații speciali din acest an, Soprana Paula Iancic și tenorul Teodor Ilincăi, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu si dirijorul David Crescenzi.

Din iulie 2009, ELITE ART Club UNESCO este unicul reprezentant român Jeunesses Musicales International in Romania, cea mai amplă organizaţie neguvernamentală pentru tinerii muzicieni din întreaga lume.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost realizabile fără partenerii noștri Filarmonica de Stat Sibiu, Muzeul ASTRA, ASOCIAȚIA CLASIC e Fantastic, Teatrul ODEON și sponsorii MAN, La Fantana, Turbomecanica, Clic Market cărora le mulțumim pentru realul sprijin.