Concedieri iminente la Primăria Brașov: Primarul Allen Coliban acuză Consiliul Local

Getting your Trinity Audio player ready...

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, a anunțat într-o ședință de plen a consiliului local că vor avea loc concedieri la Primăria Brașov. Motivul invocat este faptul că consilierii locali nu au votat la timp o nouă organigramă, care ar fi permis angajarea a 50 de persoane suplimentare.

Discuția a pornit de la proiectul ce viza aprobarea unei noi organigrame a Primăriei, propusă de edil încă din noiembrie 2021, dar respinsă constant de consilierii locali. Primarul a decis retragerea punctului de pe ordinea de zi, subliniind că, din cauza intrării în vigoare a unei noi legi, va fi necesară concedierea a 15% din angajații structurilor care au mai puțin de 50 de angajați.

Coliban a menționat că, în condițiile actuale, aparatul de specialitate al primarului este subdimensionat. Acesta a subliniat că, în conformitate cu normele și limitele legale anterioare, ar fi fost posibilă crearea a peste 50 de posturi suplimentare, ceea ce ar fi adus aparatul executiv al municipiului Brașov la un nivel comparabil cu cel al altor municipii mari din țară. Totodată, primarul a acuzat consilierii locali că refuză orice dialog cu privire la organigramă de peste 2 ani.

Allen Coliban a subliniat importanța dialogului și cooperării în cadrul consiliului local, evidențiind faptul că deciziile luate afectează direct funcționarea instituției și, implicit, bunăstarea cetățenilor municipiului Brașov.