Încep concertele de muzică clasică în aer liber

Între 2 şi 10 septembrie, în Piaţa George Enescu, are loc un eveniment conex al celei mai importante manifestări muzicale găzduite de România, Festivalul Internaţional George Enescu, unde publicul se vor putea bucura de concerte de muzică clasică live cu acces liber.

În continuarea concertelor live, între 11 şi 24 septembrie, publicul are ocazia să urmărească în Piaţa Festivalului transmisiunile în direct ale concertelor de la Sala Palatului. În aceeaşi perioadă, pe scena din Piaţa George Enescu vor avea loc zilnic, între orele 17 şi 19, concerte şi spectacole ale elevilor de la şcolile de muzică din Bucureşti şi ale studenţilor de la Conservatoarele din ţară, după cum informează un comunicat de presă emis de Arcub.

Orchestra Simfonică Bucureşti deschide ediţia din 2017 a Pieţei Festivalului sub bagheta dirijorului francez Benoît Fromanger, alături de care în 2013 concerta în premieră în America de Sud în calitate de ambasador cultural al României. Cu o istorie de peste jumătate de secol, Orchestra de Cameră Radio vine în Piaţa George Enescu împreună cu dirijorul Tiberiu Oprea şi pianista Mădălina Paşol, iar trompetistul Sergiu Cârstea susţine un concert alături de Bucharest Baroque Ensemble