Concurs de compoziţie, organizat de Asociaţia ‘Pro Valores’

Asociația Pro Valores organizează prima ediție a Concursului Internațional de Compoziție Coloana infinitului, un omagiu adus celui mai important sculptor român – Constantin Brâncuși.

Tinerii compozitori cu vârste de maximum 35 de ani, împliniți până la data de 31 decembrie 2020, își vor putea înscrie lucrările online la adresa concursulcoloanainfinitului@gmail.com până la data de 15 martie 2021. Piesele compuse pentru această competiție vor fi inspirate de o creaţie a lui Constantin Brâncuși.

Selecția partiturilor se va desfășura online, iar compoziţiile câștigătoare vor fi cântate în edițiile din 2021 ale Festivalurilor Săptămâna Internațională a Muzicii Noi de la București, Zilele Muzicii Noi de la Chișinău, precum și în următoarea ediție a Festivalului ICon Arts.

Juriul Concursului Coloana infinitului este alcătuit din personalități marcante ale muzicii contemporane: Prof.Univ.Dr. Dan Dediu de la Universitatea Națională de Muzică București, Prof. Univ. Dr. Ghenadie Ciobanu de la Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice din Chișinău, Prof.Univ.Dr. Viorel Munteanu de la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, Prof.Univ.Dr. Adrian Pop de la Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca și Dr. Diana Gheorghiu, compozitoare și coordonatoare a Programului de rezidență creativă din cadrul Academiei și Festivalului ICon Arts.