CONCURSUL INTENAȚIONAL DE DIRIJAT “IONEL PERLEA”
Ediția a VI-a

a5108ab7 cd60 4e20 9392 6021ec5abc64

Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” în parteneriat cu Asociația SUONARTEorganizează în perioada 29-31 iulie 2022, la Slobozia, cea de-a VI-a Ediție a Concursului Internațional de Dirijat “IonelPerlea”. Evenimentul face parte din Festivalul Internațional de Dirijat “Ionel Perlea” realizat în scopul promovării personalității marelui dirijor născut în Ialomița și a unei investiții în educația continuă.

Evenimentul se bucură pentru al doilea an consecutiv de un formatInternațional, fără limită de vârstă, iar concurenții au oportunitatea de a dirija Orchestra “Ionel Perlea” în toate cele trei etape,repertoriul abordat fiind atât simfonic, cât și de operă.

În urma unei preselecții, pentru etapele live ale Concursului, s-au calificat 23 de concurenți din 16 țări – România, Italia, Austria, Belgia, Olanda, Ucraina, S.U.A, Canada, Argentina, Japonia, China, Coreea de sud și Taiwan.


Evenimentul se va încheia Duminică, 31 iulie, când de la ora 19:00, în Sala Europa, va avea loc Concertul Extraordinar “Opera & Symphonic Gala”, dirijat de finaliștii Concursului Internațional de Dirijat “Ionel Perlea”.

Soliștii Galei sunt sopranele Mădălina Constantinescu și Edith Adetu, tenorul Paul Celmare, baritonul David Pogana și basul Marius Boloș, care vor fi acompaniați de Orchestra “Ionel Perlea”, concertmaestru Cristian Balaș. Conceptul regizoral al Galei aparține regizoarei Laura Maria Vlădoiu.

De asemenea, în cadrul Galei vor fi invitați speciali –  dirijorul Adrian Morar (Opera Națională Română Cluj) și soprana Mirella Bunoaica.

La finlul Galei va avea loc decernarea Premiilor, care au o valoare de peste 5000 de euro. De asemenea se vor acorda și Premii Speciale care vor consta în angajamente oferite de instituțiile partenere. 

Competiția se bucură de un Juriu format din personalități ale muzicii clasice, cât și din manageri ale unor importante instituții muzicale din țară: 

Sabin Păutza – Romania – Președinte juriu

Compozitor, Dirijor și Muzicolog, fondatorul Concursului de Lied “Ionel Perlea”

Irina Hasnaș – Romania

Compozitor, Muzicolog, Editor radio

Daniel Jinga – Romania

Dirijor, Managerul Operei Naționale Bucureși

Antoniu Zamfir – Romania

Managerul Operei Române Craiova

Cristian Lupeș – Romania

Dirijor, Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu

Adrian Morar – Romania

Dirijor, Reprezentat al Operei Naționale Române Cluj-Napoca

Biletele pentru Concertul Extraordinar “Opera & Symphonic Gala” se pot achiziționa de la Centrul Cultural “Ionel Perlea”.