Constantin Chiriac a primit cea mai înaltă distincţie ISPA

Getting your Trinity Audio player ready...

Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) și directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a fost onorat joi, la New York, cu cea mai înaltă distincție a International Society for the Performing Arts (ISPA) – The Angel Award.

Într-un mesaj postat de teatrul din Sibiu se menționează că „Constantin Chiriac, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca Sibiu dedică această importantă recunoaștere internațională Sibiului și României, de Ziua Națională a Culturii”.

Chiriac a subliniat că acest premiu reprezintă o recunoaștere a contribuției FITS la nivel local, național și internațional.

„Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Teatrul Național ‘Radu Stanca’ Sibiu sunt membri ISPA, iar acum patru ani am fost ales în board-ul acestei prestigioase structuri, cea mai importantă structură de artele spectacolului din lume. Nu întâmplător se numește International Society for the Performing Arts, unde membrii sunt instituțiile și marile personalități din lume. Faptul că unul dintre cele mai prestigioase premii se îndreaptă către Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și către conducătorul lui este un moment fără precedent. Niciodată cineva din această parte a lumii nu a fost în board-ul acestei structuri și nu a primit acest premiu. Este o recunoaștere a ceea ce Festivalul înseamnă pentru Sibiu, pentru România, pentru Europa și pentru lumea întreagă. În motivația ISPA pentru acordarea premiului este menționată tocmai această recunoaștere a forței, a impactului internațional în zona creației, a miracolului, a legăturilor și a diversității și dialogului între cultură, educație, cercetare și ceea ce înseamnă ținta noastră importantă – publicul”, a declarat Constantin Chiriac.

FITS, cel mai mare festival al artelor spectacolului din România și unul dintre primele trei de acest fel din lume, transformă anual Sibiul într-o imensă scenă. Ediția din 2023, a 30-a, a inclus peste 800 de evenimente în aproximativ 80 de locuri, la care au participat în jur de 5.000 de artiști și invitați din 75 de țări.