Continuă și astăzi Festivalul Internațional „George Enescu”

Ca parte a Festivalului Internațional „George Enescu” are loc astăzi, 31 august, un al doilea concert susținut de Filarmonica Mării Baltice, condusă de Kristjan Järvi. Începând cu ora 16:30, pe scena Ateneului Român va fi prezentat un program intitulat „Lebede Nordice”.

Acesta reuneşte trei lucrări semnate de Arvo Pärt: „Swansong”, „Fratres” și Passacaglia pentru vibrafon și instrumente cu coarde, la final urmând să fie interpretată Simfonia dramatică „Lacul Lebedelor” semnată de Kristjan Järvi, un aranjament al baletului omonim semnat de Piotr Ilici Ceaikovski.

Cel de-al doilea eveniment ce se desfășoară astăzi ca parte a festivalului începe la ora 19:30, pe scena Sălii Palatului. Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Berlin va evolua sub bagheta lui Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului Internațional „George Enescu”, iar programul este alcătuit din „Memorial” op. 118 de Anatol Vieru, Concertul pentru pian și instrumente de suflat de Igor Stravinski – solistă fiind Yeon-Min Park, laureată a ultimei ediții a Concursului Internațional „George Enescu”, Două piese op. 11 pentru octet de coarde de Dmitri Șostakovici, în versiunea pentru orchestră de coarde și Simfonia „Mathis Pictorul” de Paul Hindemith. Şi acest concert va putea fi urmărit pe frecvențele postului nostru, de la ora 19:30. Comentează Irina Cristina Vasilescu.