Cristian Măcelaru este noul director muzical al Orchestrei Naţionale a Franţei!

Ştirea zilei este legată de activitatea pe scenele internaţionale a dirijorului Cristian Măcelaru, a cărui cotă este în continuă creştere: Orchestra Naţională a Franţei l-a anunţat, ieri, pe muzicianul român ca fiind viitorul director muzical al ansamblului, Cristian Măcelaru urmând să preia efectiv această poziţie în 1 septembrie 2021, cu un contract iniţial de patru ani. Informaţia a fost făcută publică de Sibyle Veil, preşedinte-director general Radio France.

În istoria ce începe în 1934 a Orchestrei Naţionale a Franţei, directori muzicali şi dirijori principali au mai fost, înaintea lui Cristian Măcelaru, Lorin Maazel, Charles Dutoit, Kurt Masur, Daniele Gatti şi, din 2007 până în prezent – Emanuel Krivine. De asemenea, Sergiu Celibidache a avut calitatea de principal dirijor invitat, între 1973 şi 1975.

Cristian Măcelaru va dirija vineri, 15 noiembrie, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii din Stockholm într-un concert ce vă este oferit în direct, de la ora 20,00, de Radio România Muzical. Programul cuprinde lucrări de Victoria Borisova Ollas şi Dmitri Şostakovici.

SURSA: RRM