Deschiderea Stagiunii 95 la Sala Radio cu un eveniment dedicat lui Rahmaninov

Getting your Trinity Audio player ready...

București, 9 octombrie 2023 – Sala Radio marchează deschiderea stagiunii aniversare 2023-2024, cea de-a 95-a, vineri, 13 octombrie 2023, la ora 19.00. Această stagiune specială celebrează aproape un secol de la înființarea Orchestrei Naționale Radio în 1928.

Primul concert al stagiunii este dedicat în întregime marelui compozitor și pianist Serghei Rahmaninov, adesea numit „ultimul mare romantic”. Acest eveniment face parte din seria de manifestări „Anul Internațional Rahmaninov”, care comemorează 150 de ani de la nașterea artistului.

Concertul va fi dirijat de renumitul John Axelrod, dirijor principal invitat al Orchestrei Simfonice din Kyoto și dirijor principal al Orchestrei Simfonice București. Axelrod, cu o carieră impresionantă, a dirijat peste 175 de orchestre și a primit numeroase premii pentru contribuțiile sale remarcabile în lumea muzicii clasice.

Alături de Orchestra Națională Radio, publicul va avea ocazia să îl asculte pe tânărul pianist multipremiat, Roman Borisov. Acesta va interpreta celebra „Rapsodie pe o temă de Paganini” a lui Rahmaninov, compusă în 1934. Borisov, care a câștigat numeroase premii internaționale, va avea o stagiune plină, cu debuturi și recitaluri în locații prestigioase din întreaga lume.

Concertul va fi transmis în direct pe Radio România Cultural și Radio România Muzical, precum și online pe site-urile celor două posturi de radio.

Iubitorii de muzică care doresc să participe la acest eveniment pot achiziționa bilete de la casa de bilete a Sălii Radio sau online, pe entertix.ro și myticket.ro. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al Orchestrei Radio.