Digital Nomads: O piață în creștere valorând miliarde, cu antreprenori gata să profite

Getting your Trinity Audio player ready...

Antreprenorii din întreaga lume își îndreaptă atenția către „digital nomads” – profesioniști care lucrează în timp ce călătoresc, creând oportunități de afaceri în valoare de miliarde. Acești nomazi digitali nu sunt doar freelanceri care lucrează de pe plaje exotice; ei reprezintă o forță de muncă globală care contribuie cu aproximativ 787 de miliarde de dolari la economia mondială anual.

Johannes Voelkner, fondatorul „Nomad Cruise”, a lansat în 2015 prima conferință mobilă pentru nomazi digitali, combinând partajarea de abilități, networking-ul și sărbătorirea în timp ce călătoresc prin colțuri impresionante ale lumii. Până în prezent, peste 2.500 de profesioniști din peste 80 de țări s-au alăturat acestei inițiative. Voelkner a generat venituri de aproape 2 milioane de euro, negociind cu companiile de croaziere și adăugând experiențe de călătorie și programe la bord pentru lucrătorii la distanță.

Potrivit raportului „2023 Digital Nomads” realizat de MBO Partners, 17,3 milioane de lucrători din SUA sunt în prezent nomazi digitali, iar alți 24 de milioane aspiră să li se alăture în următorii doi-trei ani. Acest lucru a dus la o creștere a afacerilor care oferă servicii pentru acești profesioniști, de la asigurări de sănătate pentru călătorii, la hoteluri și hosteluri prietenoase pentru nomazi, până la coaching și educație pentru familiile de nomazi.

Andrea Valeria, de exemplu, conduce o afacere care ajută nomazii digitali să găsească poziții la distanță. Ea oferă resurse gratuite pentru cei peste 320.000 de urmăritori de pe TikTok și, de asemenea, servicii plătite, cum ar fi „Remotify Your Resume”, care ajută candidații să-și evidențieze abilitățile de lucru la distanță.

Meghann Reilly, o antrenoare de bani și viață, oferă sesiuni individuale de „vizualizare și implementare a vieții de vis” pentru 247 de dolari, ajutând clienții să identifice obiectivele și să-și formeze mentalitatea pentru succes.

În timp ce această tendință continuă să crească, experții cred că piața pentru nomazi digitali, atât la nivel internațional, cât și la nivel național, va continua să se extindă, oferind oportunități semnificative pentru antreprenori.