”Don Giovanni” revine pe scena Operei Iași

Opera Națională Română Iași vă invită Vineri, 6 Mai 2016, ora 18.30, la spectacolul ”Don Giovanni”, operă în două acte de Wolfgang Amadeus Mozart.

REGIA – BEATRICE RANCEA

Dirijor – Traian Ichim

Piesa care a lansat mitul lui Don Juan (Don Giovanni) este Seducătorul din Sevilla și oaspetele de piatră, al lui Tirso de Molina, publicată în 1630 la Barcelona. Personajul Don Juan l-a atras pe Mozart, care a transpus mitul într-o operă memorabilă, pe un libret scris în limba italiană de Lorenzo da Ponte. Spectacolul oferit de Opera ieșeană este, de asemenea, în limba italiană. Premiera absolută cu Don Giovanni a avut loc în anul 1787, la National Theater din Praga, sub bagheta marelui Mozart. La Viena, opera a fost jucată în 1788. Caracterul romantic al acestei opere se desprinde și din mesajul pe care îl transmite compozitorul: din cinicul și decadentul Don Giovanni, Wolfgang Amadeus Mozart face un erou autentic, modern, capabil să-și dea viața pentru principiile sale.
 
Distribuție:

Don Giovanni – JEAN KRISTOF BOUTON
Leporello – DANIEL PASCARIU

Donna Elvira – NICOLETA MAIER –  Teatrul Muzical ,,Nae Leonard” Galaţi
Donna Anna – SIMONA TITIEANU (debut)
Don Ottavio – ANDREI FERMEŞANU
Zerlina – FLORENTINA ONICĂ

Masetto – DANIEL MATEIANU
Commendatore – OCTAVIAN VLAICU – Opera Naţională Română Timişoara
 
Biletele pot fi achiziționate atât de la Agenția Operei (foaier, tel. 0338.888.448), cât și online de pe site-ul www.operaiasi.ro la secțiunea Evenimente. Menționăm faptul că acest spectacol nu este nerecomandat minorilor sub 16 ani.