Două companii domină contractele în ultimii cinci ani în Portul Constanța

Getting your Trinity Audio player ready...

Companiile Getica 95 și Consal Trade au dominat afacerile în Portul Constanța în ultimii cinci ani, încasând aproximativ 34 de milioane de euro fiecare din contractele încheiate cu Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC). Aceasta reprezintă cea mai mare sumă obținută de o firmă din afacerile cu administrația portuară din 2018 până în prezent, potrivit unui clasament realizat de G4Media.

Getica 95, deținută de omul de afaceri Viorel Săndel Tudose, a încheiat 6 contracte de 170 de milioane de lei (aproximativ 34 de milioane de euro) în ultimii cinci ani. Majoritatea contractelor au fost obținute prin negociere fără publicare prealabilă. De asemenea, firma a solicitat deschiderea procedurii de intrare în insolvență în iunie, acuzând Metrorex că se numără printre cei vinovați pentru situația sa financiară.

Consal Trade, controlată de familia fraților Chicheanu, a obținut 6 contracte în valoare totală de 168 de milioane de lei (aproape 34 de milioane de euro) pentru diverse lucrări în port, inclusiv dragaj și reparații la diguri. Compania a fost implicată în afaceri în port încă de la sfârșitul anilor ’90 și a fost sponsor al mai multor partide politice.

Alte firme care au obținut contracte semnificative în Portul Constanța în ultimii cinci ani includ Tinmar Energy, ABC Val și Electromontaj SA.