Ediția a 5-a de Mare Picnic ShortsUP

Ediția a 5-a de Mare Picnic ShortsUP – scurtmetraje în Grădina Botanică, este o aventură de la un capăt la altul – explorezi filmul, locul și, cel mai interesant, pe tine însuți. Selecția e îndrăzneață, amuzantă și delicată – pregătește-te de umor, suspans și o doză bună de introspecție. Descoperă trailerul oficial Marele Picnic 2018.

Exploratori

Strecurate printre filme – ca să îți țină atenția trează – găsești gânduri care te pun pe gânduri –  de la prietenii ShortsUP care au explorat locuri extreme sau mai puțin extreme, dar neașteptate – oameni curioși, care te învață să fii curios. Oameni care îți spun cu umor: ‘Ieși din casă. Mergi încă un pas. Caută. Fă primul pas’. Un îndemn pentru noi să explorăm locurile nebătătorite, înțelese geografic dar mai ales abstract: un loc, o situație, un om, un context. Nu știi de unde să începi? Câteva scurtmetraje bine alese sunt un instrument perfect.

Programul de filme

Ca să prinzi gustul, iată câteva dintre scenariile posibile care te așteaptă peste 10 zile în Grădina Botanică:

Iarbă cu miros de iarbă (r. Sebastian Mulder, Olanda, 2016) 22’

Ce te faci când natura e de plastic – iarbă artificială pe balcon și printuri impecabile cu plaje tropicale în lounge-ul clădirilor corporate din sticlă și beton? Documentarul, parte din selecția Festivalului Internațional de Film Experimental de la București, explorează lumea virtuală versus natură. Respirăm aer simulat? A ce miroase pădurea de pe tapet? Când nu o să mai știm diferența?

Dispariția omului de la butoane (r. Sorayos Prapapan, Tailanda/Myanmar, 2017) 16’

Cei doi sunetiști lucrează din greu la pentru ca filmul să se audă așa cum trebuie. Dar… aude oare, cineva, cu adevărat? Festivalul internațional de film de la Veneția a ales acest scurtmetraj în selecția finală.

Cină polară (r. Paloma Baeza, Marea Britanie, 2017) 12’

Cel mai bun scurtmetraj de animație la Premiile BAFTA vine cu o situație interesantă: la Polul Nord viața nu e ușoară; nu e nici măcar lipsită de dileme morale. O ursoaică polară înfometată și singuratică trebuie să decidă repede dacă un neștiutor urs grizzly canadian va deveni prietenul ei cel mai bun sau… cina.

40 de zile (r. Sorin Tănase, România, 2016)

O fină alternanță de suspans și emoție: după ce își joacă diferite feste, trei studenți care au decis să petreacă un weekend la țară au parte de o experiență inexplicabilă, pe care cu greu o vor depăși. Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune la Filmul de Piatra.

La masă cu Ato San Nen (r. Pedro Collantes, Spania/Franța, 2018) 25’

Filmul are deja în palmares mențiunea specială a juriului la Festivalul internațional de scurtmetraje de la Clermont-Ferrand. Marisa este văduvă și locuiește doar cu Tico, câinele ei. Într-o zi e vizitată pe neașteptate de Hiroshi, un domn japonez care pretinde că este prieten cu fiul ei. În ciuda faptului că nu vorbesc aceeași limbă, Hiroshi și Maria vor să comunice.

Concluzia: tu UNDE vrei să mergi? Ieși din casă. Fă primul pas. Restul e… scenariu. Programul complet de filme de la Marele Picnic 2018 este disponibil pe www.shortsup.ro/programul-de-filme-la-marele-picnic-2018.  Mai multe detalii despre ce mai poți face la Marele Picnic, pe langă filme, sunt disponibile aici.

xxx

Biletele pentru Marele Picnic ShortsUP pot fi achiziționate în avans prin rețeaua Eventbook, în varianta de 1 seară (30 de lei), abonament de 2 zile (50 lei) sau abonament 3 zile (70 lei). Biletele pot fi achiziționate și la fața locului în limita locurilor disponibile (35 lei – seară, 60 lei – abonament 2 zile, 90 lei – abonament 3 zile). Prețul biletului include acces la filme, acces în Grădina Botanică, tururi ghidate, food-court, DJ set, jocuri și instalații.

IMPORTANT: În cazul în care vremea va împiedica proiecția filmelor în aer liber, evenimentul va fi reprogramat în luna august. Toate biletele cumpărate în avans vor fi valabile la evenimentul reprogramat.