Editura Casa Radio lansează două discuri

Luni, 30 noiembrie, Editura Casa Radio va lansa albumul „Cristian Măcelaru – Orchestra Națională Radio. Ceaikovski, Dvořák”.

Evenimentul va începe la ora 11.00 pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, cu o prezentare audio-video a albumului, care va oferi ocazia de a asculta mesajul dirijorului Cristian Măcelaru. Prezentarea va continua cu difuzarea compact-discului, începând cu ora 11.30, la Radio România Muzical, partener la realizarea acestui album. Acesta conţine două înregistrări din concerte susţinute la Sala Radio în anii 2014 şi 2015, cu Fantezia Furtuna op. 18 de Piotr Ilici Ceaikovski și Simfonia a VII-a op.70 în re minor de Antonin Dvořák.

Marţi, 1 decembrie, va fi lansat cel mai recent album al Corului de Copii Radio, apărut tot la Editura Casa Radio. Prezentarea compact-discului va fi realizată de dirijorii Corului de Copii Radio, Voicu Popescu și Răzvan Rădos, și transmisă, video, pe pagina de Facebook a Editurii Casa Radio, începând cu ora 11.30. Intitulat „Ah, ce bucurie!”, acesta va fi difuzat la Radio România Muzical, de la ora 12.00. Prestigiosul ansamblu a împlinit, în acest an, 75 de ani de activitate. Piesele care se regăsesc pe album au fost selectate de Răzvan Rădos şi Voicu Popescu, din cadrul înregistrărilor efectuate în perioada 1967 – 2018 sub conducerea muzicală a dirijorilor Ion Vanica, Elena Vicică, Eugenia Văcărescu Necula, Voicu Popescu şi Răzvan Rădos.