Festivalul ‘Bucureştii lui Caragiale’ – în Parcul Cişmigiu

O ediţie specială a Festivalului „Bucureştii lui Caragiale” se va desfăşura, timp de zece weekend-uri, în perioada 18 iulie – 20 septembrie, pe o scenă amenajată în aer liber în Parcul Cişmigiu, informează un comunicat ARCUB.

Desfăşurată sub motto-ul #SusţinemCulturaRO, cea de-a opta ediţie a festivalului îşi extinde repertoriul în afara operei lui Caragiale şi invită toate teatrele din Bucureşti să prezinte, în cadrul evenimentului, cele mai de succes spectacole de teatru, precizează organizatorii.

„În contextul restricţiilor impuse de pandemia COVID-19, proiectul ‘Bucureştii lui Caragiale’ îşi propune să susţină scena teatrală a Bucureştiului – instituţii publice şi teatre independente -, oferind o platformă de promovare a activităţii lor, în condiţiile în care nu toate teatrele din Bucureşti dispun de infrastructura necesară pentru a-şi reorganiza activitatea în spaţii deschise”, se arată în comunicat.

Printre participanţii ediţiei se numără Teatrul Bulandra, Teatrul Nottara, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Mic, UNATC, Teatrul Excelsior, Teatrul ‘Ion Creangă’, Opera Comică pentru Copii, În Culise, Teatrul ‘Ţăndărică’, Teatrul de Revistă ‘Constantin Tănase’, Creart, Teatrul Coquette, Teatrul Arte Dell’Anima, Teatrul Elisabeta şi Teatrul ‘Stela Popescu’.

Festivalul va avea loc în weekend-urile 18 – 19 iulie, 25 – 26 iulie, 1 – 2 august, 8 – 9 august, 15 – 16 august, 22 – 23 august, 29 – 30 august, 5 – 6 septembrie, 12 – 13 septembrie şi 19 – 20 septembrie.

Accesul este gratuit şi se face în baza unei rezervări online. Mai multe detalii despre programul festivalului, modalitatea de rezervare şi regulamentul de acces vor fi disponibile curând pe www.arcub.ro.

Desfăşurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus, aşa cum au fost aprobate prin Ordinul nr. 2.941/1.120/2020, informează organizatorii.

Festivalul „Bucureştii lui Caragiale” a fost iniţiat în anul 2012, cu ocazia marcării a 100 de ani de la moartea celebrului dramaturg. Festivalul a fost inspirat de manifestarea „D-ale Bucureştilor, carnaval la 1900” din Capitală, care a recreat atmosfera Micului Paris începând cu anul 1993. Creat pentru a aduce opera caragialiană cât mai aproape de publicul bucureştean, festivalul în forma actuală – „Bucureştii lui Caragiale” – s-a desfăşurat, pe rând, în Centrul Istoric al Capitalei, în Parcul Izvor şi, începând din anul 2017, este găzduit de cea mai veche grădină a Capitalei – Parcul Cişmigiu.

În contextul actual, festivalul „Bucureştii lui Caragiale” are scopul de a asigura continuitatea operatorilor culturali şi de a încuraja consumul cultural la nivel local.