Festivalul Cluj Symphony Experience

Clujenii sunt invitaţi la o experienţă virtuală inedită, dedicată Centenarului, în care, în cadrul Festivalului Cluj Symphony Experience, pot să asculte cum sunt interpretate hituri de azi cu instrumente muzicale de acum 100 de ani.

„Cluj Symphony Experience, un festival dedicat armoniei şi muzicii, are loc anul acesta în perioada 20-23 septembrie şi propune publicului noi experienţe, menite să trezească emoţii, să aducă împreună oameni diferiţi, să bucure suflete. Fidel misiunii asumate, de a celebra creativitatea şi inspiraţia, festivalul oferă şi la a doua ediţie senzaţii muzicale unice în cadrul unor evenimente neconvenţionale, pe parcursul celor 4 zile. (…) În primele două zile clujenii sunt invitaţi în Piaţa Unirii, între orele 10,00-18,00, să simtă muzica aşa cum ar fi fost cântată acum 100 de ani. VR Symphony 100, proiect dedicat Centenarului Marii Uniri, este o experienţă virtuală unică, în care trecătorul vede prin ochelarii speciali cum s-ar fi cântat hituri de azi cu instrumentele de atunci”, se arată într-un comunicat transmis, luni, de organizatori.

Cluj Symphony Experience oferă şi o altă experienţă inedită.

„Duminică, 23 septembrie, festivalul se încheie cu o propunere cel puţin la fel de captivantă: Symphony of Colours şi Flashmob, în Piaţa Unirii, începând cu ora 19,00. În timp ce 100 de muzicieni interpretează ‘Rapsodia Română’ a compozitorului George Enescu, tânărul artist plastic Rareş Kerekes, alături de un grup de 10 tineri talentaţi din Cluj, pictează ceea ce muzica le trezeşte în simţuri. Totul se întâmplă live, artişti şi public lăsându-se deopotrivă purtaţi de acordurile unice ale orchestrei Bigg Dimm’A Band, condusă de profesorul Răzvan Metea”, se mai arată în comunicat.

Invitatul special al festivalului este muzicianul norvegian Aksel Kolstad, care va susţine un recital mobil la pian, timp de trei ore, pe străzile Clujului.

Cluj Symphony Experience este organizat de Asociaţia Cultural-Artistice HARA, cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.