Festivalul Internațional de Film DaKINO 25

Cea de a 25-a ediție a Festivalului Internațional de Film DaKINO începe miercuri la Hollywood Multiplex București Mall.

Ediția aniversară va debuta cu proiecția în premieră în România a filmului "Room", regizat de Lenny Abrahamson, avându-i în rolurile principale pe Brie Larson și Jacob Tremblay. Pelicula a primit trei nominalizări la premiile Oscar 2016, iar Brie Larson a fost desemnată cea mai bună actriță în rol principal la Oscar, Globurile de Aur și Premiile BAFTA 2016.

DaKINO 25 va aduce în premieră în România titlurile: "The Program" (regia Stephen Frears, cu Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet și Dustin Hoffman); "Listen to Me Marlon" (regia Stevan Riley, nominalizat la Premiile BAFTA 2016 pentru cel mai bun documentar); "Maggie's Plan" (regia Rebecca Miller, cu Greta Gerwig, Julianne Moore și Ethan Hawke în rolurile principale).

Tot în cadrul acestei ediții va fi prezentat și programul "25 pentru 25", dedicat tinerilor cineaști care au în acest moment aceeași vârstă ca și festivalul: actorul Anghel Damian, regizorii Roxana Stroe și Lara Ionescu, dar și directorul de imagine Tudor Platon. De asemenea, vor fi proiectate trei scurtmetraje semnate de regizori experimentați: "În care eroina se ascunde și apoi are parte de o întâlnire neașteptată" (regia Tudor Cristian Jurgiu); "O faptă bună" (regia Andrei Gruzsniczki, prezentat în premieră cinematografică în România) și "Meda" (regia Emanuel Pârvu, prezentat în premieră în România).

Competiția de scurtmetraj numără 25 de filme — producții internaționale și românești — în selecția criticului de film Irina-Margareta Nistor. Din aceste 25 de scurtmetraje, zece titluri sunt românești: "De sfeștanie" (regia Tudor Botezatu), "Bona" (regia Andrei Cotarcea), "Un joc periculos" (regia Ștefan Marin & Rareș Neagu), "Ecce h… omulețul" (regia Bogdan Mihăilescu), "Ipoteze sau predicții bazate pe teorii" (regia Andreea Păduraru), "Prăjitorul de pâine" (regia Cristian Pop), "Hoinari '89" (regia Andrei Ștefan Răuțu), "Pentru Ana. Cu drag, Moș Crăciun" (regia Mirona Radu), "Noul eu" (regia Ionuț Lucian Rusu), "Plan B" (regia Simona Sava).

Festivalul se va încheia cu proiecția în premieră în România a filmului "Elvis & Nixon", regizat de Liza Johnson.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.eventbook.ro.