Festivalul internațional de film de animație ANIMEST începe la București

Getting your Trinity Audio player ready...

BUCUREȘTI, 5 octombrie – Între 6-15 octombrie 2023, Bucureștiul găzduiește a 18-a ediție a festivalului internațional de film de animație ANIMEST. Evenimentul, dedicat profesioniștilor din industrie, va cuprinde o serie de prezentări, întâlniri și dezbateri esențiale pentru comunitatea de animație. Mihai Mitrică, directorul Animest, subliniază importanța conectării cu comunitatea internațională de animație pentru dezvoltarea și profesionalizarea animației românești. Cu sprijinul granturilor SEE, ediția din acest an va beneficia de prezența unor reprezentanți importanți ai industriei norvegiene de animație.

Printre evenimentele de marcă ale conferinței se numără prezentarea directorului festivalului de animație Fredrikstad din Norvegia, Anders Narverud Moen, despre scena de animație norvegiană, precum și ateliere și discuții cu profesioniști din domeniu, precum Frank Mosvold și echipa filmului de animație „Titina”.

ANIMEST+ este un program lansat cu sprijinul granturilor SEE, având ca scop susținerea industriei de animație din România, a tinerilor animatori și a comunităților cu acces limitat la cultură cinematografică. Proiectul este condus de Asociația ANIMEST în parteneriat cu Kool Produktion din Oslo, Norvegia și propune o serie de activități educative și culturale pe parcursul anului 2023.

Granturile SEE reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European.