Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va avea loc în august

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, unul dintre cele mai importante evenimente de acest fel din lume (ca anvergură, număr de participanți, invitați și spectacole), se va desfășura în perioada 20-29 august 2021 atât online cât și fizic și va avea ca temă „Construim speranța împreună”.

„Festivalul Internațional de Teatru va avea în acest an poate cea mai complexă formă de până acum. Programul pentru FITS 2021 a fost definitivat, atât pentru partea online, cât și pentru cea cu spectatori. Vom construi speranța împreună cu spectatorii, actorii, artiștii invitați”, a declarat președintele festivalului, Constantin Chiriac, pentru G4Media.ro.

Festivalul a fost mutat între 20-29 august, suprapunându-se astfel cu Festivalul Internațional de la Edinburgh, de asemenea un eveniment foarte mare la nivel mondial.

”Am fost nevoiți să facem acest pas pentru că vrem să avem în mod cert o ediție fizică, să folosim spațiile tradiționale de joc, să jucăm în biserici, piețele mari și mici, la Fabrica de Cultură, pe marea pietonală, acolo unde publicul s-a simțit atât de bine pe parcursul celor 27 de ediții de până acum. Vom avea astfel o formulă hibridă, în care spectacolele pe care le vom juca în săli vor fi transmise online în spații adiționale în România și în lume, în direct. Vom avea alte spectacole în direct de la prietenii noștri care nu vor putea ajunge la Sibiu, dar vor juca special pentru noi în spațiile lor, la ore speciale, din Canada, Japonia, Coreea de Sud, Statele Unite, Elveția, Norvegia, Olanda. Încercăm să ne prezentăm cu toată complexitatea FITS, atât fizic, cât și online”, a adăugat Constantin Chiriac.

Toate celelalte evenimente ale FITS vor avea formulă hibridă, unde vor fi atât participanți fizici, cât și invitați care se vor conecta digital: Bursa de Spectacole, Platforma doctorală, Therme Forum.

Organizatorii spun că vor reveni cu detalii legate de program, în curând