Festivalul Internațional de Teatru Sibiu

Zeci de mii de oameni au asistat, vineri seara, la spectacolul de drone şi lasere care a încheiat prima seară a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, unde, în premieră, au fost folosite şi artificii speciale, transportate de unele drone şi care să nu fie periculoase pentru mediu, păsări şi animale.

Creatorii spectacolului au folosit 250 de drone luminoase, efecte pirotehnice şi muzică compusă special de Electric Brother şi Vlaicu Golcea, pentru a ilustra tema FITS din acest an – Miracol.

Dronele au zburat pe cerul Sibiului, deasupra Teatrului Naţional „Radu Stanca”, perfect sincronizate şi folosind o animaţie 3D.

Organizatorii FITS susţin că acest spectacol a fost prezentat în premieră în România.

Spre deosebire de 2022, când la prima apariţie a dronelor pe cerul Sibiului, într-un spectacol dedicat FITS, au fost cu aproximaţie 100.000 de spectatori, vineri seara la Sibiu au fost mai puţini. O parte din imaginile pe care spectatorii le-au văzut „desenate” pe cer de dronele din 2022 le-au putut revedea şi în spectacolul din 2023.

Imaginea cea mai apreciată de public, dovadă şi aplauzele, a fost cea care este simbolul Sibiului, cu conturul Munţilor Făgăraş, care se pot vedea ziua din locul unde a fost spectacolul de drone, Turnul Sfatului aflat în Piaţa Mare, principala „scenă” în aer liber a FITS-ului şi Catedrala Evanghelică „Sfânta Maria”, principala clădire a comunităţii germane din Sibiu.

Show-ul de drone și lasere care deschide ediția aniversară FITS30

În direct din Piața Teatrului din Sibiu, transmitem spectaculosul show de drone și lasere creat de EVSKY & KLS LASERS special pentru deschiderea ediției 30 a Festivalului Internațional de Teatru Sibiu.

Publicată de FITS pe Vineri, 23 iunie 2023