Festivalul Internațional George Enescu s-a încheiat duminică seara

După aproape o lună de muzică excepțională, cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internaţional “George Enescu” s-a încheiat duminică seară la Sala Palatului din Bucureşti. În ultimul act muzical al festivalului, publicul a fost încântat de Orchestra Regală Concertgebouw, dirijată de tânărul talent Klaus Makela. Împreună cu Corul Academic Radio și mezzosoprana Jennifer Johnston, orchestra a interpretat lucrări semnate de George Enescu și Gustav Mahler.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a elogiat festivalul ca o “incursiune muzicală deosebită”, evidențiind diversitatea genurilor muzicale prezentate și numărul mare de participanți. Într-un moment emoționant, Turcan i-a acordat maestrului Zubin Mehta Ordinul Național “Pentru Merit” în grad de Comandor.

Cristian Măcelaru, directorul artistic al festivalului, a subliniat importanța muzicii lui Enescu în eveniment și a exprimat speranța de a continua să aducă aceeași calitate în edițiile viitoare. A lăsat în aer posibilitatea unei noi montări a operei “Oedipe” de Enescu în edițiile următoare.

Cristina Uruc, manager interimar Artexim, a evidențiat efortul și devotamentul echipei sale, subliniind contribuția valoroasă a predecesorului său, Mihai Constantinescu, în succesul acestei ediții.

Peste 3.500 de artiști s-au prezentat pe scenele festivalului în 90 de concerte, oferind o gamă variată de genuri muzicale și evenimente, inclusiv serii dedicate familiilor și copiilor.

Festivalul, care a avut loc sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României și finanțat de Ministerul Culturii, a fost organizat de ARTEXIM.