Filmul „La Danseuse”, regia Stephanie di Giusto, deschide Bucharest International Dance Film Festival

Filmul "La Danseuse", în regia lui Stephanie di Giusto, care a avut premiera în 2016 la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, fiind inclus în secțiunea "Un certain regard", va fi prezentat în premieră în România, pe 7 septembrie, în deschiderea celei de-a III-a ediții a Bucharest International Dance Film Festival, informează un comunicat al organizatorilor.

"La Danseuse/Dansatoarea" spune povestea lui Loďe Fuller, o răsfățată a celebrelor spectacole de cabaret de la Folies Bergere (Paris) la începutul secolului al XX-lea. Cunoscuta dansatoare americană, un pionier al dansului modern, a fost și o sursă de inspirație pentru Toulouse-Lautrec, dar și frații Lumiere. Pelicula se învârte în jurul relației sale complicate cu protejata și rivala sa Isadora Duncan, se arată în descrierea peliculei.

Rolul principal este interpretat de artista și cântăreața Soko ("Her", "Augustine"), distribuția fiind completată de Gaspard Ulliel, Melanie Thierry, Lily-Rose Depp, Francois Damiens.

BIDFF, manifestare cinematografică dedicată producțiilor de dans, va avea loc în perioada 7-10 septembrie.

Tema ediției din acest an, "The Age of The Strange", își propune o întoarcere la starea de natural, căutând modalități de expunere "techno-surealiste", îmbrățișând contradicția și fragilitatea. Contextul din ce în ce mai tulburător al unei lumi în situație de criză pune sub semnul întrebării autenticitatea existenței cotidiene, o lume aproape distopică în care am putea simți nevoia de autenticitate, simplitate, imperfecțiuni nefiltrate și identități nefixate, se arată în comunicat.

este un proiect cultural organizat de Asociația Tangaj Dance, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB — în cadrul Programului cultural "București Oraș participativ", co-finanțat de AFCN — Administrația Fondului Cultural Național, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Institutului Cultural Român.