Gala Societatii Civile, competitia dedicata sectorului asociativ, da startul inscrierilor la editia a XVIII-a

In perioada 25 februarie – 25 martie 2020 se desfasoara inscrierile la Gala Societatii Civile, competitie care implineste anul acesta 18 ani. Asociatii, fundatii, grupuri de initiativa sau persoane fizice cu initiativa civica pot inscrie proiecte de activism social la cea de-a XVIII-a editie a Galei Societatii Civile (GSC), cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania.

Competitia este structurata in patru categorii si 16 sectiuni dupa cum urmeaza: Categoria A: Educatie, Invatamant, Cercetare, Arta si Cultura, Apararea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic si Participare publica, Sanatate, Incluziune sociala, Servicii de Asistenta sociala, Protectia mediului, Dezvoltare economica si sociala; Categoria B: Proiecte si campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret; Categoria C: Programe, Initiative Cetatenesti si Campanii de comunicare pe teme sociale; Categoria D // Premii Speciale:Premiul Special Organizatia NEW ENTRY si Premiul Special pentru INOVATIE.

In sectiuneaInitiative Cetatenesti vor fi incadrate automat toate proiectele inscrise in cadrul competitiei de catre grupuri de initiativa (constituite informal) sau persoane fizice, iar in sectiunea Premiul Special Organizatia NEW ENTRY vor fi incadrate automat toate proiectele inscrise in cadrul Galei Societatii Civile de catre organizatiile care au cel mult 3 ani de la infiintare (ianuarie 2017).

Campanii de comunicare pe teme sociale este singura sectiune din cadrul competitiei in care pot fi inscrise campanii de catre orice entitate, nu doar ONG-uri, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Sunt acceptate inscrieri si din partea agentiilor de comunicare, companiilor sau institutiilor publice.

Inscrierea in competitie se realizeaza exclusiv online, accesand site-ul Galei Societatii Civile, urmand pasii din Ghidul de inscriere. Pentru a accesa formularul de inscriere este necesara crearea unui cont pe site. Dupa activare, utilizatorii trebuie sa se logheze si sa acceseze sectiunea Competitie – Inscrie un proiect pentru completarea formularului ce permite inscrierea in competitie. 

Pentru mai multe detalii consultati Regulamentul, Ghidul de inscriere si descrierea sectiunilor disponibile pe site

Lista proiectelor participante in competitie va fi anuntata in data de 6 aprilie 2020, dupa validarea acestora de catre echipa de organizare.

Gala Societatii Civile a premiat, in cele 17 editii de pana acum, peste 740 de initiative cu un impact pozitiv asupra societatii, generate de sectorul neguvernamental, proiecte care investesc in Romania si in viitorul sau.

In cadrul editiei 2019 a Galei Societatii Civile au fost inscrise in total 181 de proiecte, dintre care 23 de programe si 14 campanii de comunicare.

La editia din 2019, Marele Premiu al Galei Societatii Civile a fost acordat pentru prima data in istoria proiectului unei initiative inscrise in sectiunea „Proiecte si campanii de Voluntariat”: Comunitatea de voluntari MagiCAMP, un proiect al Asociatiei MagiCAMP.

Calendarul complet al competitiei poate fi consultat aici.

Anul acesta, Gala Societatii Civile se alatura proiectului Plasti Prix, creat de The Institute si Lidl Romania, trofeele ce vor fi oferite castigatorilor Galei Societatii Civile 2020 fiind realizate din plastic reciclat.

Despre Gala Societatii Civile

Gala Societatii Civile este cel mai amplu proiect care promoveaza si premiaza activitatea sectorului asociativ din Romania. Initiata in anul 2002, Gala Societatii Civile are ca misiune recunoasterea tuturor initiativelor luate pentru imbunatatirea vietii intr-o comunitate, promovarea si premierea spiritului civic si a responsabilitatii sociale in Romania.

Gala Societatii Civile este un proiect THE INSTITUTE.