Green Hours JAZZ Fest-11

Cînd spui ”jazz” în București, te gîndești automat la Green Hours, cel mai vechi club de gen post decembrist.
În al 25-lea an de existență, Green Hours își invită publicul fidel și publicul curios totodată, la o celebrare a jazz-ului.
Green Hours JAZZ Fest, ediția a 11-a, se întîmplă anul acesta între 23 și 28 mai și aduce laolaltă 25 (sic!) de artiști, de la Răsăritul și pînă la Apusul mapamondului.

Ca în fiecare an și nu numai, ne dorim să prezentăm publicului concerte și muzicieni aparte și valoroși.
Printre numele ce vor alcătui line-up-ul GHJFest-11 se numără: Aki Takase, Petros Klampanis, Antonio RaiaAly Keïta, tînăra basistă Laura Benedek, care are o rezidență lunară la Green Hours în 2019, sau Maria Răducanu, într-un proiect inedit de duo: voce și baterie.

De la jazz de avangardă la world music, de la contemporary music chamber la acorduri de saxofon din alt timp și care nu pot fi încadrate ușor într-un gen… cam așa s-ar rezuma programul Green Hours JAZZ Fest -11.

Festivalul-reper pe scena culturală a Bucureștiului, va răsuna din avant-garden între 23 și 26 mai, iar acest lucru se datorează în primul rînd publicului nostru fidel, muzicienilor invitați – care ne fac să nu ne pierdem speranța în umanitate – și a partenerilor care au acceptat să ne fie alături în acest demers independent, așadar riscant ca o săritură cu parapanta.

Programul complet și detalii suplimentare, pot fi accesate în evenimentul Facebook sau pe greenjazzfest.ro, iar biletele pot fi achiziționate fie online, prin intermediul Bilet.ro, fie de la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788.452.485 (L-D:11-17).

Parteneri:
Institutul Polonez / Instytut Polski w Bukareszcie, Ambasada Elveției și Swiss Sponsors’ Fund, forumul cultural austriac, Institutul Cultural Român, Institutul Italian De Cultura Vito Graso, Renovatio Trading, creart, Green Sound Team, Hotel Siqua, WENS – The Travel Agency, RFI, Radio România Cultural, Jazz FM Romania, Jazz Festivals & Events, JAZZ.RO, andante, Bilet.ro, Grupul pentru Dialog Social (GDS), Revista 22, FEEDER.ro.

Parte din Green Hours JAZZ Fest-11 sînt și următoarele evenimente conexe:
– 20 mai, ora 19.30 – preview GHJFest-11 – concertul SHALOSH [IL]
– 26 mai, ora 12.00 – la Creart / Teatrelli – workshop de bas Petros Klampanis [GR]
– 27 mai, ora 19.00 – în salonul GDS / Green Hours – conferința ”Pourquoi le rire”, susținută de medicul psihiatru și psihanalist Catherina Kiss [RO/FR], acompaniată de artistul Filip Ristovski 

Vă așteptăm așadar, la binecunoscuta adresă din Calea Victoriei 120, la o sărbătoare a diversității jazz-ului!