Guvernul investește 20 de milioane de euro în Opera Națională din Cluj-Napoca

Getting your Trinity Audio player ready...

Guvernul României a anunțat o investiție semnificativă pentru restaurarea uneia dintre cele mai emblematice clădiri culturale din țară. Teatrul Național și Opera Națională Română din Cluj-Napoca, o clădire cu o istorie de peste 100 de ani, va beneficia de o investiție de 20 de milioane de euro pentru lucrări de restaurare.

Anunțul a fost făcut de ministrul Culturii, Raluca Turcan, în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Cluj-Napoca. Aceasta a evidențiat importanța proiectului, menționând că această clădire a servit neîntrerupt mediului cultural timp de un secol, fără a beneficia de lucrări ample de restaurare în tot acest timp.

Finanțarea proiectului vine în urma unui acord încheiat în 2022 cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Ministrul Turcan a subliniat, de asemenea, că după finalizarea licitației pentru studiul DALI, va urma licitația pentru proiectul tehnic și execuție. În acest context, a fost exprimată speranța ca procedurile să fie desfășurate într-un mod eficient, astfel încât această investiție mult așteptată să devină realitate în cel mai scurt timp posibil.