Happy Cinema prezintă Manon de Jules Massenet

Happy Cinema prezintă Manon de Jules Massenet, un spectacol Royal Ballet – Grație, culoare și o poveste de dragoste pe fundalul Parisului de secol al XVIII-lea.

MANON în viziunea lui Kenneth MacMillan este o producție marca Royal Ballet, care spune o poveste de iubire în pași de dans. Spectacolul este difuzat pe 6 mai, ora 16:00, la Happy Cinema București.
Scenografia lui Nicholas Georgiadis conturează contrastul între o lume de un fast somptuos la suprafață și sărăcie însoțită de nefericire a celor neprivilegiați.

Scenele colective impresionante create de MacMillan pentru trupa de balet crează portrete complexe și dinamice ale socieților din Paris și New Orleans, atât de diferite în secolul al XVIII-lea. Dar spectacolul este condus de puternicul duet Manon și  Des Grieux, care fac ca acest spectacol să fie unul dintre cele mai dramatice dintre cele ale ilustrului coregraf Kenneth MacMillan.

Sursa lui MacMillan pentru Manon a fost romanul francez din secolul al XVIII-lea, deja adaptat pentru opera de Massenet si Puccini. Fratele lui Manon, Lescaut, doreste să-și vândă sora celui mai mare ofertant, atunci când ea îl întâlnește pe Des Grieux și se îndrăgostește de el. Cei doi fug la Paris, dar atunci când Monsieur G.M. îi face o oferta irezistibilă lui Manon, ea devine amanta sa pentru a se bucura de o viață fără griji.

Cu încurajarea lui Lescaut, Des Grieux trișează la jocul de cărți încercând să câștige averea lui Monsieur G.M. Aceștia sunt prinși iar Manon este arestată, fiind consideratăprostituatăși este deportată în New Orleans, unde o urmează Des Grieux.

Durată aproximativă: 2 ore si 35 minute cu două pauze.

Biletele costă 39 de lei dacă se achiziționează online de la www.happycinema.ro sau 49 de lei dacă se achiziționează de la Happy Cinema București în Liberty Center.