Spectacole de balet și de operă la Happy Cinema

La Happy Cinema București publicul se va putea bucura de trei spectacole de balet și dans contemporan de mare excepție: Giselle, La Bayadère și The Car Man și de un concert de operă Jonas Kaufmann. În curând se vor regăsi pe marele ecran atât secvențe de balet romantic, cât și scene de dans contemporan, reinterpretări moderne ale unor compoziții clasice. În plus, timbrul inconfundabil al tenorului german Jonas Kaufmann îi va încânta, cu siguranță, pe spectatori.

Giselle este o producție English National Ballet, coregrafiată de mult apreciatul dansator Akram Khan. O capodoperă a baletului clasic, Giselle are parte de o nouă punere în scenă într-o manieră electrizantă. Costumele pe care le veți vedea sunt realizate de Tim Yip, un designer câștigător a numeroase premii Oscar. Această versiune a spectacolului Giselle a obținut și Premiul Olivier în anul 2017 pentru dansul desăvârșit. Spectacolul are loc duminică, 19 august, ora 18:00 (preț unic 26 lei/bilet).

La Bayadère (duminică, 26 august, ora 18:30) a avut premiera în anul 1877 și este considerat în continuare unul dintre cele mai emoționante spectacole de balet. Având la bază povestea luptătorului Solor și a dansatoarei în templu, Nikiya, La Bayadère îmbină stilul clasic al secolului al XIX-lea cu dansul exotic tipic indian, dar și maiestoasa tehnică a baletului rus pe muzica lui Ludwig Minkus. În rolurile principale sunt trei cunoscuți balerini din Rusia: Vladimir Shklyarov (Solor), Viktoria Tereshkina (Nikiya) și Anastasia Matvienko (Gamzatti). Spectacolul are loc duminică, 26 august, ora 18:30 (preț unic 26 lei/bilet).

The Car Man este un thriller în pași de dans coregrafiat de Matthew Bourne. Câștigător a numeroase premii, spectacolul este o adaptare modernă a operei Carmen, celebra compoziție semnată de Bizet. Una dintre cele mai recognoscibile compoziții de muzică clasică are parte de o interpretare captivantă și inedită. Grație unui decor iscusit, care devine pe rând o fabrică spaniolă de țigarete de secol XIX, dar și un garaj din America anilor 1960, spectacolul vorbește despre avariție, dorință, trădare și răzbunare. Jocul de lumini este un personaj în sine, ilustrând adevărate referințe cinematografice. Spectacolul are loc sâmbătă, 8 septembrie, ora 19:00 (preț unic 26 lei/bilet).

Jonas Kaufmann: Under The Stars este un concert-spectacol de mare excepție, filmat în direct în această vară la amfiteatrul Waldbühne din Berlin. Unul dintre cei mai apreciați tenori ai momentului, Jonas Kaufmann va include piesele albumul Dolce Vita, dar și arii cunoscute. Spectacolul are loc joi, 30 august, ora 20:00 (preț unic 45 lei/bilet).

Biletele pot fi achiziționate de la Happy Cinema (Liberty Center, Șos. Progresului nr. 151 – 170) sau online www.happycinema.ro.