În prezenţa Angelei Gheorghiu, se lansează ediţia în limba română a biografiei sale

Astăzi, de la ora 19.00, în Sala „Majestic” a Teatrului Odeon, Editura Curtea Veche invită publicul la o întâlnire extraordinară cu soprana Angela Gheorghiu. Evenimentul este prilejuit de lansarea în România a biografiei sale oficiale: „Angela Gheorghiu.

O viață pentru artă”, ediţia în limba română a cărţii scrise de starul român în colaborare cu scriitorul, lectorul și realizatorul de documentare Jon Tolansky. Alcătuită mai ales din interviuri în exclusivitate, realizate Jon Tolansky, această biografie autorizată a sopranei Angela Gheorghiu acoperă viața și cariera artistei, de la anii copilăriei petrecuți în România comunistă până la debutul spectaculos de la Covent Garden din 1992 și până la spectacolele celebre de pe marile scene ale lumii.

Amintirile Angelei Gheorghiu sunt ritmate de comentarii și mărturii ale unor nume celebre din lumea muzicală și artistică, precum Grace Bumbry, José Carreras, Plácido Domingo, Marilyn Horne, Bryn Terfel și Franco Zeffirelli. Evenimentul va debuta cu un dialog al artistei cu jurnalista Marina Constantinescu. De la ora 20.30, Angela Gheorghiu va oferi o sesiune de autografe în foaierul instituției. Versiunea originală a biografiei, în limba engleză, a fost publicată la Londra, în 2018.