Încep înscrierile pentru loteria abonamentelor Festivalului „Enescu”

Începând de astăzi, 9 iunie şi până în data de 28 iunie 2021, melomanii care doresc să-şi achiziţioneze abonamente la ediţia din acest an a Festivalului Internațional „George Enescu” se pot înscrie, exclusiv on-line, la loteria abonamentelor.

Tragerea la sorți va avea loc joi, 1 iulie, la ora 12.00, la Ateneul Român și se va transmite în direct pe site-urile festivalenescu.ro și eventim.ro. Selecţia se va face prin metode electronice, pe baza unui soft, fără posibilitatea intervenției umane în algoritmul de alegere a câștigătorului. Vânzarea în sistem de loterie va oferi șanse egale tuturor celor care vor să achiziționeze abonamente la Festival.

Doritorii sunt rugați să completeze în formularul de înscriere ce fel de dovadă medicală vor prezenta la intrarea în sală. La concertele de la Ateneul Român şi de la Sala Auditorium, accesul publicului va fi permis în proporţie de 70% din capacitatea sălilor, condiţionat de prezentarea unei dovezi medicale – minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, teste cu rezultate negative sau dovada trecerii recente prin boală. Accesul la concertele de la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 50% din capacitatea sălii.

Se vor respecta regulile de distanțare fizică. Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie în toate situaţiile. Biletele individuale se vor pune în vânzare în data de 19 iulie 2021, la ora 12.00, iar biletele și abonamentele pentru vizionare în sistem pay-per-view vor fi disponibile începând cu data de 2 august 2021. Cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Internațional „George Enescu” este programată să aibă loc în perioada 28 august – 26 septembrie 2021. Aceasta este dedicată celebrării celor 140 de ani de la nașterea lui George Enescu, organizatorii oferind publicului cea mai amplă ofertă de lucrări enesciene din istoria Festivalului. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul festivalenescu.ro.