Începe la București Festivalul Meridian

O nouă ediție, a XIII-a a Festivalului Internațional ”Meridian” propune publicului bucureștean începând de astăzi, 6 noiembrie și până în 12 noiembrie muzica nouă în formule camerale, prime audiții, muzică electroacustică, creații video, jazz, lansări de partituri și CD-uri cu noi creații și workshopuri de interpretare muzicală.

Acestea sunt principalele atracții ale Festivalului Internațional ”Meridian”, organizat de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România în colaborare cu Universitatea Națională de Muzică București și Muzeul Național George Enescu. Aula Palatului Cantacuzino și sălile Enescu, cea de Operă și Multimedia și sala Auditorium ale Universității Naționale de Muzică din București vor găzdui cele peste 20 de manifestări ale festivalului.

Ediția din acest an începe în această seară în Aula Palatului Cantacuzino, cu recitalul susținut de la ora 17.00 de membrii Cvartetului Gaudeamus ai Filarmonicii din Brașov. Cei patru muzicieni vor interpreta opusuri semnate de Menahem Zur din Israel, Ulpiu Vlad și Adrian Iorgulescu.

Al doilea concert cameral al acestei zile are loc în Sala ”George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, unde membrii Cvartetul ”Voltes” propun pagini din creația unor autori ca Violeta Dinescu, George Balint, Gabriel Mălăncioiu, Ionică Pop, Horst Lohse și Andrei Tănăsescu. Concertul începe la 19.30.

Program: