Începe Sezonul de dans CNDB

Propuneri îndrăznețe, lipsite de conformism, de o sinceritate reflexivă și problematizând cele mai profunde probleme existențiale, culturale, comunitare ale actualității contemporane, sau mai exact: Sezonul de Dans Contemporan CNDB – București în mișcare, 2017.

Centrul Național al Dansului din București vă așteaptă între 29 octombrie și 5 noiembrie să vedeți creații semnate de Mihaela Alexandra Dancs, Andreea David, Cristian Nanculescu, Andreea Novac, Farid Fairuz, Simona Deaconescu, Alexandra Pirici, Paul Dunca, Ioana Marchidan, Cristian Fierbințeanu și nu în ultimul rând de coregraful francez Rachid Ouramdane, invitat special în Sezonul de dans, în parteneriat cu FranceDanse Orient-Express România. De asemenea, vor avea loc și dezbateri publice, cu intrare liberă, despre statutul dansului contemporan. Cum se face dans contemporan în România și în Estul Europei? Cum există dansul, în această regiune, altfel decât artele canonice, teatrul sau muzica clasică?

Programul dezbaterilor este după cum urmează:

Dezvoltarea dansului contemporan românesc. Aspirații
29 octombrie // 14.00 – 16.00 // CNDB (blv. Mărăseşti 80 – 82)

Despre L1 Association și L1danceFest, cu Márta Ladjánszki
2 noiembrie // 14.00 – 16.00 // Institutul Francez Bucureşti (blv. Dacia 77)

DanceCloud: Mapping național. Conectare între artiști și medii
3 noiembrie // 17.00 – 19.00 // CNDB (blv. Mărăseşti 80 – 82)

Economia culturii
4 noiembrie // 14.00 – 16.00 //  Institutul Francez Bucureşti (blv. Dacia 77)

Biletele pentru evenimente se achiziționează prin kompostor.ro sau la intrarea în sală, în limita locurilor disponibile.