Incident dramatic la un lac din Sibiu: un adolescent a fost salvat de la înec

Getting your Trinity Audio player ready...

Un adolescent din Sibiu a fost salvat de la înec sâmbătă seară, după ce a intrat într-un lac pentru a-și recupera o jucărie. Incidentul a avut loc la un lac aflat la ieșirea din municipiul Sibiu spre Poplaca și a implicat intervenția eroică a unui prieten și a doi jandarmi, informează Jandarmeria Română.

Trei băieți, cu vârste de 13 și 14 ani, se jucau pe malul lacului când unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie și nu a mai putut ieși, fiind în pericol de a se îneca. Prietenul său, aflat pe mal, a sunat imediat la 112 și a luat o decizie curajoasă: și-a rupt ghipsul de pe mâna fracturată pentru a intra în apă și a-și salva prietenul.

În ciuda mâinii fracturate, băiatul a reușit să-l aducă pe prietenul său aproape de mal, dar nu a avut suficientă forță pentru a-l scoate complet din apă. Între timp, unul dintre jandarmii aflați în serviciu la dispeceratul unității a auzit apelul și a realizat că băieții sunt foarte aproape de locul unde se afla. Jandarmul, împreună cu un coleg care urma să intre în serviciu, s-au deplasat rapid la locul incidentului.

”Când au ajuns, băiatul fusese tras foarte aproape de mal de către prietenul său. Era aproape de hipotermie,” a precizat Jandarmeria Română. Jandarmii au reușit să-l scoată pe adolescent la mal și să-l așeze într-o poziție de siguranță.

Ulterior, adolescentul a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Acum, copilul se află internat și este în stare stabilă. Prietenul său, cel care a demonstrat un curaj extraordinar, este și el bine. Medicii i-au pus din nou ghips pe mâna fracturată, iar acum se află acasă.