Jan Garbarek va cânta la Bucharest Jazz Festival

Jan Garbarek, Trilok Gurtu şi Lars Danielsson Quartet se numără printre artiştii care vor evolua la cea de a şaptea ediţie a Bucharest Jazz Festival, programată pentru perioada 2 – 8 iulie la ARCUB şi în Piaţa George Enescu.

Festivalul care aduce în fiecare vară la Bucureşti legende ale jazzului internaţional în concerte şi ateliere cu acces liber pentru public, Bucharest Jazz Festival anunţă datele şi o parte din lineup-ul ediţiei din acest an – Jan Garbarek, Trilok Gurtu, Lars Danielsson Quartet, Teodora Enache and The Prophet Band şi Bucharest Jazz Orchestra feat. Bluie Noise sunt doar câţiva dintre artiştii anunţaţi ai celei de-a şaptea ediţii Bucharest Jazz Festival„, informează miercuri ARCUB, prin intermediul unui comunicat.

Jan Garbarek, artist nominalizat la Grammy, va concerta pe scena din Piaţa George Enescu alături de percuţionistul Trilok Gurtu, unul dintre capetele de afiş ale ediţiei din 2016. Jan Garbarek Group va cânta la Bucureşti pe 7 iulie, în cadrul unui turneu european.

Lars Danielsson va fi prezent în cadrul festivalului pe 6 iulie. Desemnat de trei ori instrumentalistul anului de ECHO Jazz, contrabasistul suedez va urca pe scena festivalului împreună cu toboşarul Magnus Ostrom, chitaristul John Parricelli şi pianistul francez Gregory Priva.

În exclusivitate pentru această ediţie, directorul artistic al festivalului, Teodora Enache, va urca pe scena BJF alături de Joca Perpignan, percuţionistul brazilian care anul trecut a susţinut unul dintre cele mai aplaudate concerte din festival. Teodora Enache a fost cooptată în echipa festivalului în anul 2016, iar ediţia din acest an încheie colaborarea interpretei de jazz cu BJF.

Printre prezenţele româneşti la cea de a şaptea ediţie BJF se numără trio-ul timişorean de loud jazz JazzyBIT şi grupul a capella Blue Noise, care va concerta pe scena din Piaţa George Enescu acompaniat de Bucharest Jazz Orchestra.

Programul festivalului păstrează structura deja consacrată de evenimente conexe la ARCUB şi concerte în aer liber din Piaţa George Enescu. În agenda evenimentelor de la ARCUB intră renumitele întâlniri, ateliere, workshop-uri şi conferinţe de zi, completate de evenimentele de noapte de la clubul festivalului. Seara, după concertele din Piaţa George Enescu, Gabroveni Jazz Club de la ARCUB găzduieşte concursul de jazz al festivalului şi live session-uri susţinute de artişti din lumea jazz-ului„, reiese din comunicat.

Conform aceleiaşi sure, în acest an concursul festivalului New Jazz este dedicat instrumentiştilor de jazz din România aflaţi la debut.