Lansare de carte: „Zvonuri despre sfârșitul lumii. București 1944-1953” la Muzeul Național al Țăranului Român

Getting your Trinity Audio player ready...

București – Editura Corint, în colaborare cu Muzeul Național al Țăranului Român (Studioul Horia Bernea, Strada Monetăriei nr. 3), vă invită luni, 9 octombrie 2023, la ora 18:00, la o discuție-dialog despre volumul „Zvonuri despre sfârșitul lumii. București 1944-1953”. Evenimentul îl va avea în prim-plan pe autorul operei, Stelian Tănase, însoțit de invitații săi: Cristian Teodorescu, prozator, eseist și publicist, și Ion M. Ioniță, redactor-șef al revistei Historia și coordonatorul colecției Corint Istorie. Discuția va fi moderată de Florin-Răzvan Mihai, coordonatorul colecției Corint Istorie Autori Români.

Cartea abordează cu măiestrie viața cotidiană a Bucureștiului postbelic, descriind fapte zilnice, sinucideri și crime marcante, drame sentimentale, intrigi și violențe ale bandelor de gangsteri. Contextul istoric se desfășoară pe fundal, aducând în atenție personalități precum Iosif Vissarionovici Stalin, Franklin D. Roosevelt, regele Mihai, dar și figuri autohtone ca Gheorghe Gheorghiu-Dej și Ana Pauker.

Despre Stelian Tănase: Este o personalitate de referință în România, având un background impresionant ca scriitor, istoric, politolog și profesor universitar. A jucat un rol activ în evenimentele din decembrie 1989 și a deținut diverse poziții de conducere în domeniul media și politic. Lucrările sale variază de la ficțiune la non-ficțiune, abordând teme diverse, de la literatură la științe politice și istorie.

Accesul la eveniment este liber, dar locurile sunt limitate. Pentru a vă asigura un loc, vă recomandăm să faceți o rezervare [aici].

Această discuție captivantă promite să arunce o lumină nouă asupra unei perioade tumultoase din istoria României!