Lansare ‘Scrisori’, vol. de Dinu Lipatti

Astăzi, 22 martie 2017, au loc ultimele manifestări din cadrul Festivalului "I Love Lipatti", serie organizată de Casa Artelor a sectorului III din Bucureşti.

De la ora 18:00, la Sala Brâncuși, sunteţi invitaţi la lansarea primului volum de "Scrisori", corespondenţa dintre marele pianist şi compozitori şi cei mai reprezentativi dintre profesorii săi: Mihail Jora, Florica Musicescu şi Nadia Boulanger. Cartea este inclusă în colecția “Esențial” a Casei Artelor şi apare la Editura "Grafoart". I

Invitați să prezinte volumul sunt Monica Isăcescu şi Ștefan Costache, realizatori de emisiuni la Radio România Muzical, cei care au îngrijit ediţia și editorul Matei Bănică. După o jumătate de oră va fi proiectat filmul documentar "Le recital de Besancon", realizat de Philippe Roger, partea a II-a. Traducerea și prezentarea – Irina Margareta Nistor.

Iar de la ora 19:30, la Sala Mozart are loc recitalul susţinut de Horia Maxim – "Integrala lucrărilor pentru pian solo" de Dinu Lipatti, partea a II-a. În program figurează lucrări semnate de muzicianul român, Maurice Ravel şi de George Enescu.