Lansarea ediției 7.0 a Fondului Științescu Țara Făgărașului: Investiții în educația STEAM pentru copii și tineri

Getting your Trinity Audio player ready...

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) a anunțat lansarea ediției 7.0 a Fondului Științescu, un program dedicat finanțării proiectelor educaționale care promovează domeniul STEAM (științe, tehnologie, inginerie, artă și matematică) pentru copii și tineri cu vârste între 6 și 19 ani. Fondul pune la dispoziție un buget de 109.311 Lei pentru proiecte care încurajează pasiunea pentru științe prin activități creative, inovative, jocuri și experimente.

FCTF invită la aplicare organizații neguvernamentale, echipe de pasionați de știință, profesori, învățători, elevi de liceu, studenți și echipe mixte. Proiectele finanțate vor avea ca scop promovarea educației pentru științe și tehnologie, oferind copiilor oportunitatea de a explora și a descoperi prin metode alternative de predare, ateliere interactive și activități de tip „do-it-yourself” și „learning by doing” în diverse domenii, de la electronică și robotică până la astronomie și meteorologie.

Procesul de aplicare se va desfășura în trei etape, începând cu trimiterea unei Scrisori de Intenție până în data de 5 noiembrie 2023, urmată de un mini-interviu și completarea unui Formular de înscriere și a unui Formular de Buget până pe 30 noiembrie 2023.

Fondul Științescu este implementat în Țara Făgărașului de FCTF în parteneriat cu Romanian-American Foundation (RAF), Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) și alți parteneri locali. Programul este susținut și în alte orașe din România, prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.

Pentru mai multe informații și noutăți despre program, cei interesați pot accesa pagina de Facebook și pagina web a programului:

Unde se găsesc informații suplimentare și noutăți despre program?
▪ Pagina de Facebook a programului: https://www.facebook.com/fagaras.stiintescu.ro
▪ Pagina de web a programului: https://fagaras.stiintescu.ro/
▪ Contact manager de proiecte: Cristina Muntean
E-mail: cristina.muntean@fundatiactf.ro
Telefon: 0735 724144