Laureat al Concursului Internațional de Dirijat ”Gustav Mahler”, KAHCHUN WONG dirijează la Sala Radio!

Tânărul dirijor de 32 de ani KAHCHUN WONG, născut în Singapore într-o familie de origine chineză, primul muzician asiatic care a câștigat prestigioasa competiție internațională de dirijat ”Gustav Mahler” (Germania, 2016) este invitat să dirijeze vineri, 14 februarie (19.00), la Sala Radio!

Artistul a debutat în martie 2015, alături de Singapore Symphony Orchestra și începând de atunci a dirijat pe 4 continente ansambluri de prestigiu ca Los Angeles Philharmonic, Berlin Konzerthaus Orchestra sau Sankt Petersburg Symphony Orchestra și, din toamna acestui an, este dirijor principal al orchestrei germane Nuremberg Symphony Orchestra.

La Sala Radio, Kahchun Wong se va afla la pupitrul Orchestrei Naționale Radio și alături de alt invitat special: pianistul polonez PAWEŁ KOWALSKI, care a concertat în săli celebre din întreaga lume, ca National Philharmonic – Varșovia, Salle Pleyel – Paris, Tonhalle – Zurich, Konzerthaus – Berlin, Palau de la Musica – Valencia ș.a. În concertul de la București, Paweł Kowalski va interpreta Chopin – Concertul nr. 2 pentru pian şi orchestră, lucrare creată la doar 20 de ani de compozitorul polonez. Premiera absolută a avut loc în 1830 la Varșovia, cu Chopin însuși ca solist!

Pe afișul serii se regăsesc și lucrarea compozitorului român Alfred Alessandrescu: Amurg de toamnă și Simfonia nr. 1, creație a compozitorului rus Vasili Kalinnikov. Evenimentul este prezentat în colaborare cu Institutul Polonez din București.

 După ce a câștigat Gustav Mahler Conducting Competition (2016), KAHCHUN WONG a fost invitat de celebrul dirijor Gustavo Dudamel (care a obținut aceeași distincție în 2004!) să dirijeze Filarmonica din Los Angeles în stagiunea 2016-2017! În Asia a dirijat ansambluri ca China Philharmonic, Shanghai Symphony sau Tokyo Philharmonic, Tokyo Symphony, New Japan Philharmonic, Osaka Symphony, Hiroshima Symphony etc. Pentru anul 2019, agenda sa cuprinde numeroase colaborări cu cele mai prestigioase ansambluri ale lumii: în februarie va dirija Filarmonica din New York și apoi va colabora cu Royal Liverpool Philharmonic, German Radio Philharmonic Orchestra, Moscow State Symphony, Hamburger Symphoniker, Orchestre Nationale du Capitole de Toulouse etc.

PAWEL KOWALSKI a debutat în Varșovia, interpretând un concert de pian abia compus la momentul respectiv de Witold Lutosławski, compozitorul însuși fiind dirijor al concertului! Pianistul polonez a studiat la Cologne, Varșovia și Vancouver, cu sprijinul unei burse primite din partea compozitorului Witold Lutosławski. Repertoriul său este foarte larg și divers și cuprinde lucrări semnate de Mozart, Beethoven, Chopin, Brahms, Paderewski, Ravel, Rachmaninov, Gershwin ș.a., dar și muzică de cameră sau jazz. Popularitatea sa a fost accentuată de ipostaza de comentator pentru Televiziunea Publică Poloneză în timpul Competiției Internaționale de Pian ”Chopin” – Varșovia, 2015                

Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.