LUCKY DUST – un spectacol despre timp, corp și istorie, în premieră în România 

Performance-ul LUCKY DUST este prezentat în premieră publicului din România pe 28 și 29 iunie 2023 la Timișoara, la Centrul Cultural FABER (de la ora 20:00, Splaiul Peneș Curcanul 4-5, Timișoara) și la București – pe 2 și 3 iulie, la /SAC @ MALMAISON (de la ora 19:30 – Atelierele Malmaison,Calea Plevnei 137C, corp B, etaj 2).
LUCKY DUST este o coproducție româno-portugheză realizată de Institutul Prezentului (București) și compania de dans O Rumo do Fumo (Lisabona), creată de coregrafele Vera Mantero (Portugalia) și Mădălina Dan (România), pornind de la un concept și o cercetare de Ștefania Ferchedău, director artistic la Institutul Prezentului.

La intersecția dintre trecut și prezent, spectacolul LUCKY DUST are în centru cuvântul scris sau vorbit și modul în care acesta poate genera sensuri și conexiuni noi prin corporalitate și dans. Performance-ul explorează cum devine istoria mișcare, cum devine o temă sau o curiozitate mișcare, ce se poate spune prin mișcare și ce metode pot fi folosite pentru a exprima o istorie personală prin mișcare.