Ludice. Exerciții de umor criptic: Gabriel Liiceanu în dialog cu Radu Paraschivescu

Joi, 7 noiembrie, ora 19, sunteti asteptati la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului Ludice. Exerciții de umor criptic de Gabriel Liiceanu. Invitatul evenimentului de lansare este Radu Paraschivescu care va discuta cu autorul despre carte. Dialogul se va încheia cu o sesiune de autografe.

„Nu mai țin minte întocmai când mi-a venit ideea acestui volum. E bine să te cațeri din când în când pe acoperișul lumii, mi-am spus, și să râzi de tine și de alții, cu dorința de a scăpa măcar o clipă de masca gravă pe care ți-au întipărit-o pe figură filozofia, textele speculative și scrisul «încruntat».

Știam însă că riscul de a te face de râs propunându-ți să-i faci pe alții să râdă era mare. De altfel, un autor al editurii, cel puțin la fel de «serios» ca și mine, ratase experiența evadării în registrul comic. Culmea e că tocmai eu îl sfătuisem să renunțe la ideea publicării! Nu mă ascultase. La capătul eșecului, fără să-mi poarte pică, îmi spusese obidit că e mai ușor să faci un cititor să plângă decât să râdă.

Dacă voi păţi şi eu la fel? m-am întrebat, după ce am pus laolaltă cele 14 texte care se voiau pline de haz…“ – GABRIEL LIICEANU

Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza unei rezervări prin Eventbook*.