Luiza Zan şi Jazzpar Trio concertează la Teatrul Godot

Cunoscuta interpretă de jazz şi câștigătoare în cadrul Festivalului de Jazz de la Montreux, Luiza Zan cântă live, alături de Jazzpar Trio, vineri, 13 august, de la ora 20:00, la Teatrul Godot.

Un concert plin de dinamism, libertate, improvizaţie şi ritm, Luiza Zan & Jazzpar Trio vă invită la o seară eclectică în Gradina de Vară a Palatului Bragadiru, unde swing-ul şi baladele vechi, întrerupte pe alocuri de muzică săltăreaţă, veselă, vie, vă vor purta nostalgic în perioada interbelică, căci „muzica noastră este muzica prohibiţiei, muzica lucrurilor interzise, muzica perioadei dintre cele două războaie.”(Luiza Zan & Jazzpar Trio).

Una dintre cele mai proeminente voci ale jazz-ului românesc, Luiza Zan are ca sursă de inspirţie mari compozitori de jazz precum Billie Holliday, Ella Fitzgerald, Kurt Elling, Dianne Reeves, Nat „King” Cole. Influențe soul și funk, ce te duc cu gândul la Aretha Franklin, Chakka Khan, Erykah Badu, precum şi Hip Hop şi R&B, cu trimiteri către D‘Angelo, Angie Stone şi Bilal, completează sound-ul complex al Luizei Zan, al cărui ritm te invită la dans, de fiecare dată.

„Jazz-ul implică foarte multă căutare, foarte multă metodă, foarte mult studiu, iar publicul său trebuie să fie priceput într-o oarecare măsură, trebuie să înţeleagă încotro se duce căutarea noastră.”( Luiza Zan în Zile și nopți)

De-a lungul carierei sale, Luiza Zan a câștigă numeroase premii la concursuri autohtone de jazz, precum şi locul al doilea la Shure Jazz Voice Competition, în cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, în iulie 2014.

Absolventă a Conservatorului din Iaşi la secția lied-oratoriu, Luiza Zan se face auzită și cunoscută în cadrul Cerbului de Aur de la Brașov, cu trupa de pop-rock Slang cu care a și câștigat. Participă constant la workshop-uri și masterclasses cu diverși muzicieni consacrați: Dennis Chambers, Neenna Freelon. Studiază jazz cu saxofonistul american Rick Condit şi cu pianistul american Armen Donelian. Predă jazz vocal la Universitatea de Muzica București, iar între anii 2010 – 2014 susține cursul de jazz vocal în cadrul taberei de muzică IconArts.

Luiza Zan a scris muzică de film, pentru producțiile „Carambol”, „Circul Vesel” și „Maria” , dar și muzică de teatru, pentru spectacolul „Năpasta”, în regia lui Radu Afrim, de la Teatrul Național București, precum și muzica spectacolului „Trei Rupturi”, tot în regia lui Radu Afrim, de la Teatrul Andrei Mureșanu, în care Luiza Zan are o apariție live pe durata întregului spectacol. A scris nenumărate muzici pentru reclame audio și TV și este o nelipsită prezență pe scenele teatrelor, sălilor de spectacol, cluburilor și festivalurilor din țară și străinătate.

Pe Luiza Zan puteți asculta live, alături de Jazzpar Trio, vineri, 13 august, de la 20:00, la Teatrul Godot, în Gradina de Vară a Palatului Bragadiru.

Biletele le puteți găsi pe site-ul teatrului, pe mystage și pe iabilet.