„Madame Récamier. Interioare“, online – despre sufletul feminin confruntat cu despărţirea

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, ca şi când aţi fi în sala de spectacol, şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

În zilele de luni şi vineri, de la ora 20.30, vă propunem câte o producţie din stagiunile trecute care, prin intermediul internetului şi al dumneavoastră, continuă să fie vie şi relevantă.

Vineri, 29 mai, vă aşteptăm pe canalul de YouTube al Companiei (https://www.youtube.com/channel/UCyxzwhJj5ZiGWMc_–fY20Q) să vizionaţi „Madame Récamier. Interioare“, un spectacol de Horaţiu Mihaiu.

Arhitectul, scenograful şi regizorul Horaţiu Mihaiu aduce pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş versiunea sa asupra tabloului lui Louis David – „Madame Récamier“. El ne promite un spectacol de imagine, plin de culoare, dar şi un univers sonor prin care să descoperim frumuseţea sufletului feminin. Pornind de la monodrama lui Jean Cocteau – „Vocea umană“, Mihaiu ne oferă prilejul de a explora despărțirea.

„O tânără sau o bătrână, o casnică sau o multimilionară, o alcoolică sau o violoncelistă, o femeie bolnavă sau o fotografă… oricine poate ajunge să se despartă de iubitul ei“, consideră Horațiu Mihaiu.

Din distribuția spectacolului fac parte: Raisa Ané, Cristina Holtzli, Claudia-Erika Domokos, Elena Purea, Gabriela Bacali, Diana Avrămuț, Mihaela Mihai, Georgiana Ghergu, Bianca Fărcaș și Csaba Ciugulitu. 

Coregrafia a fost realizată de Mălina Andrei, asistentă de regie a fost Andreea Radu, asistentă de scenografie a fost Măriuca Ignat, sufleur a fost Laura Moldovan, iar regia tehnică a fost asigurată de Stelian Chiţacu.

Premiera spectacolului a avut loc în 12 decembrie 2013.

Pe această cale vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube pentru a primi notificări despre noi conținuturi.