Marcel Ciolacu anunță măsuri pentru combaterea comportamentului fiscal incorect

Getting your Trinity Audio player ready...

BUCUREȘTI, 5, octombrie – Premierul României, Marcel Ciolacu, a anunțat măsuri stricte pentru combaterea comportamentului fiscal incorect. În cadrul ședinței de Guvern, de joi, Ciolacu a declarat că regulile vor fi întărite nu doar în zona viciilor, ci și în cazul comportamentului fiscal incorect. Astfel, se va introduce o amendă imediată în cazul nedepunerii la termen a declarațiilor fiscale, în situația nefuncționării caselor de marcat și pentru omisiuni la emiterea bonurilor fiscale. De asemenea, cuantumul amenzilor va fi majorat.

Premierul a subliniat că, deși milioane de români își îndeplinesc corect obligațiile fiscale, există persoane care profită de anumite lacune legislative pentru a-și mări averile. „Niște șmecheri fac averi speculând câteva portițe legislative”, a acuzat Ciolacu. În acest context, el a menționat că, împreună cu Ministerul de Finanțe, aceste portițe vor fi închise.

Marcel Ciolacu a reiterat angajamentul său de a lupta împotriva evaziunii fiscale, subliniind că nu poate exista o diferență continuă între oamenii corecți care declară și plătesc și cei care evită aceste obligații.