Marcel Ciolacu participă la reuniunea trilaterală dintre România, Bulgaria și Grecia

Getting your Trinity Audio player ready...

Premierul României, Marcel Ciolacu, participă luni la reuniunea trilaterală dintre România, Bulgaria și Grecia, care se desfășoară la Varna, în Bulgaria. Această reuniune trilaterală este văzută ca un mijloc de consolidare a cooperării dintre cele trei țări și în regiune, având în vedere domenii de importanță strategică nu doar pentru aceste state, ci și pentru întreaga Europă. Contextul actual este marcat de războiul declanșat de Rusia asupra Ucrainei, aspect subliniat de Ciolacu în declarațiile sale.

Guvernul României a informat că Marcel Ciolacu va fi prezent la Varna, alături de o delegație guvernamentală. În cadrul acestei reuniuni, premierul român va avea discuții în format trilateral cu omologii săi din Bulgaria, Nikolai Denkov, și din Grecia, Kyriakos Mitsotakis. De asemenea, sunt programate întâlniri bilaterale cu prim-miniștrii celor două țări. Membrii delegației guvernamentale române vor discuta teme legate de securitatea regională, cooperarea în domeniul energiei și transportului.

Marcel Ciolacu a subliniat importanța acestei reuniuni, menționând că discuțiile de la Varna vor continua dialogul deja început cu omologii săi din Bulgaria și Grecia. Premierul român este convins că soluțiile identificate în cadrul acestei reuniuni vor deschide noi perspective de integrare și pentru proiecte de interes pentru România.