„Maria Callas – La Divina“ se joacă în Grădina TVR

Pe 25 iunie, de la ora 20.30, în Grădina TVR, regizorul Radu Gabrea (1937-2017) va fi omagiat prin spectacolul „Maria Callas- La Divina”, din a cărui distribuţie fac parte actori ai Teatrului Nottara. Spectacolul se joacă cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naşterea regizorului.

Spectacolul este montat după piesa americanului Terrence McNally, ”Master Class”. Din distribuţia piesei fac parte cu Victoria Cociaş, Andreea Măcelaru Şofron, Mihai Vârtosu, Daniel Madia şi Ruxandra Urdărean.

Într-un interviu, actriţa Victoria Cociaş, care a jucat personajul Mariei Callas, explică geneza şi importanţa acestui spectacol pentru regizorul Radu Gabrea, cât şi pentru publicul românesc şi internaţional care s-a bucurat de această reprezentaţie.

Spectacolul a avut premiera în România, la Teatrul Nottara, în 1997 când se împlineau 20 de ani de la moartea Mariei Callas. Textul lui Terrence McNally a fost publicat în anul 1996 şi se numeşte Master Class, în original. Jucăm un spectacol inspirat de cursurile ţinute de Maria Callas la New York, care s-au bucurat de notorietate şi atunci, şi în prezent. Spectacolul a avut şi o varianta în engleză, care a fost prezentată în foarte multe oraşe ale lumii: New York, Washington, Camberra, Sidney, Melbourne, Helsinki, etc. Din 2002, a mai fost jucat la Teatrul de Operetă şi, ulterior, în 2012, la Teatrul Nottara. Acesta este istoricul unui spectacolul aparte, care include arii din opere, unele cântate chiar de Callas în timpul unor monologuri ale spectacolului”, declară Victoria Cociaş.