Mega Image achiziționează Profi România pentru 1,3 miliarde de euro

Getting your Trinity Audio player ready...

Compania olandezo-belgiană Ahold Delhaize, cunoscută pentru deținerea lanțului de magazine Mega Image, a anunțat că va achiziționa rețeaua de magazine Profi România într-o tranzacție evaluată la 1,3 miliarde de euro. Această achiziție va duce la dublarea afacerilor companiei în România.

Profi, care este liderul retailerilor tradiționali de produse alimentare din România, operează 1.654 de magazine în țară și a generat vânzări de 2,5 miliarde de euro în ultimele 12 luni până în iunie 2023. Pe de altă parte, Ahold Delhaize operează sub marca Mega Image și deține 969 de magazine, majoritatea în zonele urbane.

Achiziția va consolida poziția Ahold Delhaize pe piața românească, extinzându-și amprenta atât în zonele urbane, cât și în cele rurale. Compania se așteaptă să genereze o creștere semnificativă a veniturilor și sinergii din această tranzacție, beneficiind direct clienții români.

Tranzacția este supusă unor condiții, inclusiv aprobarea autorităților de concurență, și se preconizează că se va încheia în 2024.