Ministrul Culturii anunță lansarea unui apel de finanțare pentru sprijinirea sectorului cultural independent

Getting your Trinity Audio player ready...

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat lansarea unui apel de finanțare destinat sprijinirii sectorului cultural independent, care va fi deschis în perioada 1 noiembrie 2023, ora 10:00, până la 1 decembrie 2023, ora 10:00. Acest apel vine în sprijinul unui sector care a suferit semnificativ în urma restrângerii activității cauzate de pandemie.

Depunerea cererilor de finanțare se va face exclusiv online, pe platforma https://schemacovid.cultura.ro, unde solicitanții trebuie să își creeze un cont de utilizator în prealabil. Ministerul Culturii recomandă parcurgerea cu atenție a Procedurii de implementare și a Anexelor aferente Schemei de ajutor minimis pentru a determina eligibilitatea potențialilor beneficiari și pregătirea corespunzătoare a cererii de finanțare.

Bugetul total alocat pentru acest apel este de 140 milioane lei, echivalentul a aproximativ 28 milioane euro. Sprijinul financiar maxim care poate fi acordat unei întreprinderi sau unei întreprinderi unice este echivalentul în lei al sumei de 200.000 euro.

Într-o postare pe Facebook, Raluca Turcan a subliniat importanța sprijinirii sectorului cultural independent, menționând că acesta a fost grav afectat în ultimii ani din cauza pandemiei. Ea a accentuat necesitatea respectării angajamentelor asumate de statul român față de cei care activează în acest sector.