Muzică de jazz, lied şi simfonic în agenda bucureşteană a Festivalului „George Enescu”

Pentru astăzi, melomanii bucureşteni au trei opţiuni oferite de organizatorii Festivalului Internaţional „George Enescu”.

Soprana Sonya Yoncheva și pianistul Malcolm Martineau vor susţine un recital în această după-amiază, de la ora 16.30, la Sala Mare a Ateneului Român. Din program fac parte lieduri și cântece de Henri Duparc, Gaetano Donizetti, Leo Delibes, Giacomo Puccini şi Paolo Tosti, printre alţii. Accesul publicului în sala de concert este condiţionat de prezentarea certificatului verde care trebuie sa fie generat pe site-ul certificat-covid.gov.ro. Purtarea măştii de protecție este obligatorie. Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical.

De la ora 19.00, la Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu va avea loc concertul de închidere al Turneul Național „Impressions de voyage en jazz: Enescu, Ellington, Ravel”; evenimentul de desfăşoară sub patronajul Festivalului Internațional „George Enescu”. Pianista de jazz Ramona Horvath și contrabasistul francez Nicolas Rageau vor interpreta lucrări originale și aranjamente în stil de jazz din creaţia compozitorilor George Enescu, Duke Ellington, Maurice Ravel, Ramona Horvath şi Nicolas Rageau, printre alții.

Şi tot în această seară, de la ora 19.30, la Sala Palatului, Orchestra Română de Tineret va susţine un concert sub conducerea dirijorului Cristian Mandeal. Solist va fi pianistul Alexei Volodin. Programul cuprinde Rapsodia română op. 11 nr. 2 în Re major de George Enescu, Concertul nr. 3 op. 37 în do minor pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a VI-a op. 74 în si minor „Patetica” de Piotr Ilici Ceaikovski