„No Man’s Land”, în regia lui Alexander Morfov, la TNB

O nouă reprezentație a spectacolului "No Man's Land" de Danis Tanovic, regia Alexander Morfov, are loc vineri la Teatrul Național ''I.L.Caragiale'' din București

Bazat pe un scenariu scris de un bosniac, cu un regizor bulgar și o distribuție românească, "No Man's Land" este o satiră la adresa războiului, cu toate implicațiile sale, plecând de la conflictele din războiul balcanic dintre sârbi și bosniaci, unde are loc acțiunea.

Scenariul tratează lumea dură a războiului (cu lupte de putere, cu arme, grenade și tancuri, cu oameni abrutizați ori meschini, cu tragedii) într-o notă de sarcasm, cu mult umor negru și ironii.

"Povestea este simplă: doi soldați inamici, un sârb și un bosniac, sunt prinși într-un context ciudat la mijlocul frontului, în tranșeele dintre linii. Aceștia vorbesc aceeași limbă, au cunoștințe comune cu care și-au petrecut copilăria și totuși se află pe poziții de frondă, sunt inamici", se arată în comunicat.

Din distribuție fac parte Mihai Călin, Ciprian Nicula, Marcelo-S. Cobzariu, Aylin Cadîr/Alexandra Sălceanu, Fulvia Folosea, Eduard Adam, Vitalie Bichir, George Piștereanu, Ionuț Toader, Richard Bovnoczki, Rareș Florin Stoica, Mihai Munteniță, Mădălin Mandin, Ionuț Niculae, Denis Hanganu, Adrian Iosif Pop, Andrei Atabay, Nicolae Dumitru, Aurel Ungureanu, Silviu Negulete.